top of page

Uw paard "stallen" bij 4horses heeft tal van voordelen, zowel voor je paard als voor jezelf.


 
 

 

 

 

 

 

 

 

de ontegensprekelijke voordelen voor je paard van een paddock paradise of natuurlijke groepstalling:

-We vertelden al dat paarden van nature claustrofobisch zijn dus hij moet niet op stal, bij ons heeft het paard de keuze. Een paard is geen nestdier, mensen maken er nestdieren van omdat wij zelf nestdieren zijn. Een van de veel gemaakte menselijke fouten zijn onze gedachten in het paard stoppen, "Antropomorfisme" (zeer interessant onderwerp om bij stil te staan)


- Je paard gaat zich lichamelijk, emotioneel en mentaal fitter voelen. Doordat zijn basisbehoeftes gegarandeerd zijn.(zie concept)

- De meest voorkomende oorzaken van koliek zijn stilstaan, te weinig beweging in combinatie met te droog ruwvoer zoals stro, te weinig ruwvoer en vastrollen. Deze oorzaken worden bij ons uitgesloten.

 

- je paard ontwikkelt geen stalondeugden zoals weven, luchtzuigen, tandenknarsen, ...dit alles veroorzaakt maagproblemen, gaskolieken en het verkeerd afslijten van tanden en hoeven. 

bij 4hosres kan je paard zijn natuurlijke habitat behouden en ontstaan de stalondeugden gelukkig niet.

 

- minder kans op blessures doordat je paard constant zijn energie kan doseren. (geen explosieve overgang van stal naar weide!)

- geen stalbenen door de constante beweging.


- sterkere hoeven door betere doorbloeding dankzij de frequentere beweging en de verschillende ondergronden (stal, heuvel, weide, harde en zachte ondergronden)

Dit alles geeft alleen maar voordelen voor jou als paardeneigenaar:


- aangenaam contact met je paard omdat hij/zij zich goed voelt want de basiszorgen zijn gegarandeerd!!!


- je kan zelf zonder zorgen op vakantie, terwijl je paard blijft genieten van alle voordelen

- je ontmoet mensen die de relatie met hun paard op de eerste plaats zetten en een mindset hebben elke dag een beter paardenmens te worden

Drie paarden
karen rolf.png

Karen Rolf

bottom of page